Zupa krem z bobu [PRZEPIS]

Kolejna odsłona bobu. Tym razem zupa krem. Pyszna, pikatna i aromatyczna, ale co bardzo istotne banana w przygotowaniu i bardzo sycąca.

Składniki:
300 gram bobu
1 cebulka cukrowa
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła klarowanego
pieprz cayenne
sól
ser pleśniowy lazur (złoty lub srebrzysty)

Przygotowanie:
Bób gotujemy a osolonej wodzie. Jak ciut przestygnie obieramy go ze skórki. Na patelni szklimy pokrojoną cebulę i czosnek puszczony przez prasę. Dodajemy bób. Solimy. Chwilę dusimy. Przekładamy zawartość do garnka, zalewamy gorącą wodą, tak by zakryć bób na około 2 cm. Po zagotowaniu blendujemy wszystko na gładką masę. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolewamy trochę wrzatku. Przyprawy dodajemy do smaku. Zupa ma być aksamitna, lekko pikantna, nie może być mdła. Rozlewamy w miseczki i dokładamy paseczek sera pleśniowego.

Dołącz do grupy aktywnym mam na FB:

cropped-mamy-ruszamy-projekty-proArte-Marta-Machalewska-Maciej-Mech-www.studio-proarte.pl_.jpg

Instagram, tam też jesteśmy:

iloolo11169053_10205109642593257_978717547_n

Ilona, mama, trener

Mama Basi, trener personalny: - instruktor lekkoatletyki - instruktor kulturystyki - instruktor fitness - trener Blackroll - trener TRX - trener PFS - trener Boot Camp

One thought on “Zupa krem z bobu [PRZEPIS]

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: