
Zupa krem z bobu [PRZEPIS]
Kolejna odsłona bobu. Tym razem zupa krem. Pyszna, pikatna i aromatyczna, ale co bardzo istotne banana w przygotowaniu i bardzo sycąca.
Składniki:
300 gram bobu
1 cebulka cukrowa
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła klarowanego
pieprz cayenne
sól
ser pleśniowy lazur (złoty lub srebrzysty)
Przygotowanie:
Bób gotujemy a osolonej wodzie. Jak ciut przestygnie obieramy go ze skórki. Na patelni szklimy pokrojoną cebulę i czosnek puszczony przez prasę. Dodajemy bób. Solimy. Chwilę dusimy. Przekładamy zawartość do garnka, zalewamy gorącą wodą, tak by zakryć bób na około 2 cm. Po zagotowaniu blendujemy wszystko na gładką masę. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolewamy trochę wrzatku. Przyprawy dodajemy do smaku. Zupa ma być aksamitna, lekko pikantna, nie może być mdła. Rozlewamy w miseczki i dokładamy paseczek sera pleśniowego.
Dołącz do grupy aktywnym mam na FB:
Instagram, tam też jesteśmy:
Ilona, mama, trener
Mama Basi, trener personalny: - instruktor lekkoatletyki - instruktor kulturystyki - instruktor fitness - trener Blackroll - trener TRX - trener PFS - trener Boot Camp
Może Ci się spodobać

Bezglutenowe ciasto z powidłami ze śliwek [PRZEPIS]
06/11/2017
TABOULEH – pyszna sałatka na bazie moczonej kaszy [PRZEPIS]
07/03/2019
Jeden komentarz
Pingback: