zapiekane bakłażany z pesto – przepisy kulinarne

Dziś tak jakoś przypadkiem wyszła całkiem pyszna kolacja..
W lodówie jakoś pustawo, zakupy na szybko bez rozmysłu i trzeba było rzeźbić…

zapiekane bakłażanySkładniki:
– 1 duży bakłażan
– 2 kulki sera mozzarella
– mała garstka twardej mozarelli
– pesto z bazylii
– 2 pomidory
– 30 dag pieczarek
– mała cebula

Przygotowanie:
– cebulę szklimy na oleju rzepakowym, chwilę dusimy z pieczarkami
– bakłażany kroimy w plastry ok 1,5 cm, solimy i odstawiamy na 10 min
– następnie układamy…. na bakłażan mała łyżeczka pieczarek, na nie plaster mozzarelli, dalej smarujemy pesto, na wierzch plasterek pomidora i szczypta startej twardej mozzarelli
– do piekarnika na 20-30 min, tem ok 150 st, najlepiej kontrolować do miękkości bakłażana.

Smakowo, jak dla mnie super! Podałam z sałatką z mixu sałat, papryki, rzodkiewki i pomidora…

Jesteśmy na FB!
https://www.facebook.com/groups/zgrabnadupa

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: