
Wegańskie krówki o smaku słonego karmelu [PRZEPIS]
Jak z czterech składników mogło wyjść coś tak pysznego? Dalej nie mogę wyjść z szoku. Nie dość, że składników mało, krówki są banalne w przyrządzeniu. Zapomniałam wspomnieć, że krówki są o smaku słonego karmelu. Wiem, wiem brzmi … dlatego nie przedłużam i przechodzę do rzeczy, a ty po prostu musisz wypróbować.
Składniki:
- daktyle 13 sztuk (250 g) wcześniej namoczone w ciepłej wodzie
- tahini 1/2 szklanki (120 ml)
- szczypta soli
- gorzka czekolada 200 g roztopionej w kąpieli wodnej (sprawdź skład)
MASZ JUŻ SWOJĄ WITAMINĘ D ?
kliknij po >>> ZAPAS WITAMINY D (bez kosztów wysyłki)
Przygotowanie:
Namoczone wcześniej daktyle, tahini i sól zblenduj dokładnie. Możesz użyć robota lub blendera ręcznego. Tak przygotowaną masę włóż do formy (moja była 22 x 12 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i dobrze rozprowadź. Masę możesz lekko poprzyciskać. Włóż do zamrażarki na 2 godziny. Następnie pokrój na 12 lub 24 równe części. i zanurz w roztopionej (lecz nie gorącej) czekoladzie. Ilość kawałków zależy od tego czy chcesz malutkie krówki na jeden kęs czy takie na dwa gryzy 😉 Sprawdź aby każdy kawałek krówki był dobrze pokryty czekoladą. Możesz jeść od razu, możesz wrzucić jeszcze na chwilę do zamrażarki. Przechowuj w zamykanym pojemniku w lodówce do 5 dni.
Podoba ci się ten przepis zostaw <3 lub komentarz na insta.

Pyszne fit bułeczki serowe [PRZEPIS]
Może Ci się spodobać

Domowe lody czekoladowe z batata [PRZEPIS]
10/08/2017
Szybke babeczki bananowe (przepis).
19/03/2017