Wegańskie brownie z fasoli by VEGERUNERKA

Kilka dni temu na Mamy ruszamy wrzuciliśmy kapitalną metamorfozę pewnej Mamy 🙂 Nie czytaliście? No co WY! To co zrobiła ta dziewczyna to kapitalna sprawa. Koniecznie zerknijcie TUTAJ.
Dziś Małgosia zdradza nam sekrety swoich wegańskich słodyczy i dzieli się z nami przepisem na pyszne ciacho z… fasoli. Nie ma się co dziwić… to trzeba spróbować!

Gdy zapytałam Gośkę o coś ekstra dla was, od razu wyskoczyła: „Dobra – mam jeden przepis, który zmodernizowałam i dostosowałam do swoich potrzeb, to Broownie fasolowe”

Składniki:
-puszka czerwonej fasoli odcedzona
-2 banany
– duża czubata łyżka masła orzechowego (dwie łyżki dla łasuchów)
– proszek do pieczenia lub soda – 2 łyżeczki
– 2 łyżki ciemnego gorzkiego kakao (może być jedna )
– 2 łyżki siemienia lnianego
„Zamiast jajek używam zmielonego siemienia lnianego. Zalewam wrzątkiem i

powstaje taki glut.”

Przygotowanie:
Wanał nad banałami. Wszystko do miski i blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Następnie wlewamy do żaroodpornej miski lub formy (warto wyłożyć ją papierem do pieczenia) i pieczemy.
Piekarnik rozgrzany na 180 stopni. Czas pieczenia 45 min.

Dołącz do grupy aktywnym mam na FB:

cropped-mamy-ruszamy-projekty-proArte-Marta-Machalewska-Maciej-Mech-www.studio-proarte.pl_.jpg

Instagram, tam też jesteśmy:

iloolo11169053_10205109642593257_978717547_n

 

Ilona, mama, trener

Mama Basi, trener personalny: - instruktor lekkoatletyki - instruktor kulturystyki - instruktor fitness - trener Blackroll - trener TRX - trener PFS - trener Boot Camp

One thought on “Wegańskie brownie z fasoli by VEGERUNERKA

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: