Truskawkowa Mocha
Dziś nie będzie ani dietetycznie, ani niskokalorycznie, będzie rozpusta na całego.
Są takie dni, że bez kawy na bogato ani rusz…. no cóż… dziś właśnie był taki dzień.
Zlana potem po porannym rowerze z ogromną przyjemnością odpaliłam expres i poczułam chęć na truskawki. Sezon truskawkowy niestety już za nami, więc w poszukiwaniu substytutów wygrzebałam syropy barmańskie i heja….
Składniki:
15 ml syropu barmańskiego FRAISE z MONINA
10 ml syropu barmańskiego CHOCOLAT z MONINA
1 kapsułka ESPRESSO od TCHIBO
ok 200 ml spienionego mleka
Przygotowanie:
Do wysokiej szklanki wlewamy syropy, zalewamy je spienionym mlekiem, na koniec wjeżdża aromatyczne esspresso i gotowe!
Jedyna wada – kaloryczność! Syropy barmańskie w swym składzie mają przede wszystkim CUKIER! Więc tam z tą rozpustą nie przesadzać!
Ananasowe smoothie
Może Ci się spodobać

Tarta a’la bolognese [PRZEPIS]
19/10/2017
Krem z cukinii i batata! Bez glutenu, bez cukru, bez mleka, bez jaj.
11/03/2015