
Szaszłyki drobiowe z piekarnika [PRZEPIS]
Tym razem nie na słodko i nie na deser 😉 Podrzucam pomysł na obiad. Kolorowo i niby banalnie lecz inaczej. No bo co innego można powiedzieć o piersi z kurczaka, niż to że to „oklepane” danie? Mały myk i jest BARDZIEJ, wiesz o co mi chodzi.
Wypróbuj koniecznie, one są po prostu mega pyszne 😋 Danie proste, fit i możesz zaliczyć je jako porcję warzyw 😜
MASZ JUŻ SWOJĄ OMEGĘ?
kliknij po >>> ZAPAS OMEGI
Składniki:
- pierś z kurczaka 2 sztuki
- cukinia
- papryka czerwona
- papryka żółta
- mleko 1/2 szklanki (rodzaj dowolny)
- mąka ryżowa 3 łyżki (może być pszenna lub inna)
- jajko
- sól 1 łyżeczka
- pieprz
- papryka słodka 1 łyżeczka
- płatki kukurydziane 3 szklanki
- patyczki do szaszłyków 10 sztuk
Podziel warzywa i mięso na paski.Warzywa i pierś z kurczaka ułóż na przemian, zaczynasz od mięsa, potem cukinia, potem papryki, potem mięso …. Następnie powbijaj patyczki na szaszłyki. Robisz dwa gigantyczne szaszłyki w każdy wbijasz 5 patyczków.
Umieść płatki śniadaniowe w ścierce i roztłucz je przy pomocy tłuczka. Zrób mieszankę z mąki , soli, pieprzu, słodkiej papryki, jajka i mleka. Dokładnie wymieszaj lub zblenduj. Obtocz szaszłyka najpierw w płynnej mieszance, potem w pokruszonych płatkach śniadaniowych.
Następnie wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 35 minut. Przekrój mega szaszłyk na mniejsze 5 szaszłyków. Smacznego!
Pod zdjęciem na insta daj znać czy smakowało:
Może Ci się spodobać

Domowe toffifee w wersji fit [PRZEPIS]
21/04/2019
Zupa krem z bobu [PRZEPIS]
10/08/2017