Pyszne placki bezglutenowe z serka wiejskiego

placki z serka wiejskiego Składniki:
10 g mąki kukurydzianej,
10 g mąki ryżowej,
10 g mąki gryczanej,
50 g serka wiejskiego
30 g jogurtu naturalnego
1 jajko kurze lub 3 przepiórcze
1 łyżeczka oleju kokosowego
woda/mleko roślinne gdy ciasto okaże się zbyt gęste.

dodatki:
jogurt naturalny
owoce
stevia lub trzcinowy cukier puder

Z podanych składników otrzymujemy porcję dla jednej osoby.

Przygotowanie:
Mieszamy składniki suche. Oddzielnie mieszamy składniki mokre, wcześniej blendujemy serek wiejski. Mieszamy składniki mokre i suche, do ciasta dodajemy łyżeczkę nierafinowanego oleju kokosowego. Smażymy bez tłuszczu.
Jako dodatek polewamy jogurtem, dodajemy ulubione owoce, a dla fanów słodkości polecamy posypać stevią lub cukrem pudrem.

Smacznego!

 

Dołącz do grupy aktywnym mam na FB:

cropped-mamy-ruszamy-projekty-proArte-Marta-Machalewska-Maciej-Mech-www.studio-proarte.pl_.jpg

Instagram, tam też jesteśmy:

iloolo11169053_10205109642593257_978717547_n

2 thoughts on “Pyszne placki bezglutenowe z serka wiejskiego

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: