
Pyszne gofry bezglutenowe [PRZEPIS]
Gofry jak dla mnie mogą być na słodko, mogą być wytrawne. Jedyny warunek oby DUŻO 😉
Zostawiam przepis na BEZGLUTENOWE gofry. Mega pyszne.
Sposób podania zależy od możliwości i upodobań. Możesz posypać cukrem pudrem, posmarować dżemem, prażone jabłko z cynamonem też jest spoko.
Składniki:
- mleko kokosowe 250 ml (może być zwykłe lub roślinne)
- jajka 4 sztuki
- mąka gryczana 5 łyżek
- mąka kukurydziana 3 łyżki
- soda oczyszczona/proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki (wychodzą też bez).
Wersja na szybko:
wszystkie składniki dokładnie zblenduj i smaż gofry w gofrownicy.
Wersja dłuższa (lecz też szybka):
Jajka zmiksuj z mlekiem i sodą/proszkiem do pieczenia. Potem stopniowo dodawaj mąki i miksuj. Gotowe. Możesz przejść do smażenia.
Gofrownica: jeżeli obawiasz się lub wiesz, że twoja gofrownica niedomaga posmaruj ją olejem kokosowym. Unikniesz wtedy przyklejania się gofrów.
Zobacz KONIECZNIE :
Kukurydziane BUŁECZKI bezglutenowe, bez drożdży
Może Ci się spodobać

Jaglana szarlotka na pochmurne dni.
09/11/2016
5 prostych przepisów na kulki mocy.
03/08/2017