Pyszne gofry bezglutenowe [PRZEPIS]

Gofry jak dla mnie mogą być na słodko, mogą być wytrawne. Jedyny warunek oby DUŻO 😉

Zostawiam przepis na BEZGLUTENOWE gofry. Mega pyszne.

Sposób podania zależy od możliwości i upodobań. Możesz posypać cukrem pudrem, posmarować dżemem, prażone jabłko z cynamonem też jest spoko.

 

Składniki:
  • mleko kokosowe 250 ml (może być zwykłe lub roślinne)
  • jajka 4 sztuki
  • mąka gryczana 5 łyżek
  • mąka kukurydziana 3 łyżki
  • soda oczyszczona/proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki (wychodzą też bez).

Wersja na szybko:

wszystkie składniki dokładnie zblenduj i smaż gofry w gofrownicy.

Wersja dłuższa (lecz też szybka):

Jajka zmiksuj z mlekiem i sodą/proszkiem do pieczenia. Potem stopniowo dodawaj mąki i miksuj. Gotowe. Możesz przejść do smażenia.

 

Gofrownica: jeżeli obawiasz się lub wiesz, że twoja gofrownica niedomaga posmaruj ją olejem kokosowym. Unikniesz wtedy przyklejania się gofrów.

Zobacz KONIECZNIE :

Kukurydziane BUŁECZKI bezglutenowe, bez drożdży 

Bananowe GOFRY

 

 

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: