Pyszne fit bułeczki serowe [PRZEPIS]

Czasami eksperymenty w kuchni przynoszą zaskakujące wyniki. Miały być pieczone pączki lecz po kilku podejściach po prostu pogodziłam się, że są to smaczne, słodkie BUŁECZKI. Pewne jest jedno, za każdym razem znikały do ostatniego okruszka. Zarówno te z dżemem, jak i te z czekoladą.

Więc aby nikogo nie rozczarować i nazwać rzeczy po imieniu zostawiam przepis na PYSZNE BUŁKI z twarogu.

Składniki:
  • mąka 1 kubek (użyłam gryczanej 3/5 i kukurydziane 2/5)
  • twaróg kostka 250 g (używałam półtłustego)
  • jajko ( duże)
  • cukier kokosowy 3 łyżki (może być ksylitol/erytrytol/zwykły cukier)
  • soda 1 łyżeczka (może być proszek do pieczenia)
  • dżem lub czekolada lub inne nadzienie (możesz pominąć)
Przygotowanie:

Twaróg, jajko i cukier zblenduj (możesz użyć zwykłego miksera). Następnie dodaj mąkę i sodę, wymieszaj łyżką, a potem zabawa rękami. Zatrudnij do tego dziecko, zabawa gwarantowana. Zagniatanie ciasta, to trochę takie robienie slima 😉

Ciasto porwij na 7-8 części. Każdą spłaszcz i na środku połóż kostkę gorzkiej czekolady, następnie dokładnie zaklej. Możesz użyć dżemu truskawkowego, postępu jak wyżej.

Gotowe bułeczki lądują w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Układając bułeczki pamiętaj o zachowaniu odstępów między nimi, aby się nie połączyły.

Zobacz również:

BEZGLUTENOWE FAWORKI

DOMOWE TOFFIFEE 

BEZGLUTENOWE GOFRY 

 


MASZ JUŻ SWOJĄ WITAMINĘ D

kliknij po >>> ZAPAS WITAMINY D (bez kosztów wysyłki)


 

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: