Pudding z nasionami chia – pomysł na deser bez cukru.

Deser musi być być słodki… jasna sprawa, ale czy musi mieć cukier?
Okazuje się, że nie musi i może być smaczny.
pudding chiaSkładniki:
– 200 ml mleka roslinnego lub krowiego (u mnie krowie)
– 20g konfitury 100% owoców bez cukru ( u mnei czarna porzeczka)
– 15 g nasion chia (2 łyżeczki od herbaty)
opcjonalnie kilka jagód goi i szczypta karobu.

Przygotowanie:
Mleko wlewamy do wysokiej szklanki i wsypujemy nasiona. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 min. Po tym czasie ponowanie mieszamy i dodajemy konfiturę. Prawdopodonie mleko już będzie ciut zagęszczone. Odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Osobiście polecam jednak wstawić na całą noc. Jeśli macie możliwość warto kilka razy przemieszać miksturę. Po kilku godzinach wszystkopięknei gęstnieje i otzrymujemy pyszny pudding. Ja swój popruszyłam karobem i sypnełam jagody goi.

Zobacz koniecznie:

sniadanie to wyzwanieDołącz do grupy aktywnych Mam:cropped-mamy-ruszamy-projekty-proArte-Marta-Machalewska-Maciej-Mech-www.studio-proarte.pl_.jpg

Znajdź nas na Instagramie:

ilo olo11169053_10205109642593257_978717547_n

Ilona, mama, trener

Mama Basi, trener personalny: - instruktor lekkoatletyki - instruktor kulturystyki - instruktor fitness - trener Blackroll - trener TRX - trener PFS - trener Boot Camp

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: