
Przekąski na domowe party [PRZEPISY]
Ten moment gdy w późnym wieczorem odbierasz telefon i w słuchawce słyszysz… potrzebuję noclegu, zwiał mi pociąg… myślisz super! I nagle dopada Cię świadomość, że masz pustą lodówkę, a tu trzeba zrobić kolejną kolację tego wieczoru. Udało się, kolacja “z niczego” smakowała wybornie, więc zdradzę Wam mój sekret na szybki zestaw przekąsek – kolorowe kanapki na każdą okazję.
Potrzebujesz:
– bagietkę (jeśli wymaga liftingu to chwilę podsmażasz na suchej patelni i masz grzanki)
– łosoś jerky (długo suszony od @superfish.pl)
– kolorowy hummus (ja do klasyki dodałam burak, paprykę suszoną i chilli, dzięki czemu uzyskałam 3 kolory.
– garstka sałaty, u mnie rukola
– garstka kiełków, u mnie z koniczyny
– malutka pomarańczowa papryczka słodka
– garstka prażonych nasion konopi
– pomidory koktajlowe
– świeże zioła, u mnie bazylia i kolendra
U mnie powstały zestawy liczące po trzy kanapki :
1. Zielona
Bagietkę smarujemy hummusem (klasyczny) na niego wysypujemy garść rukoli, kilka chipsów z łososia, na dajemy kiełki koniczyny.
2. Pomarańczowa
Bagietkę smarujemy klasycznym hummusem, na nim rozkładamy pokrojoną w plasterki pomarańczową papryczkę i posypujemy nasionami konopii.
3. Czerwona
Bagietkę smarujemy hummusem z chilli z jednego brzegu, z drugiego humusem z burakiem. Na wierzch kładziemy pokrojony w plastry pomidor koktajlowy, wysypujemy łososia i dorzucamy listek bazylii lub kolendry.
Kanapeczki smakują wybornie, zrobisz je błyskawicznie, tak samo szybko znikną z talerza przy okazji ciesząc oko swoim apetycznym wyglądem.
Łosoś jerky to pożywna przekąska również solo. Charakteryzuje ją prosty skład, wysoka zawartość białka i kwasów Omega-3. Proponowana porcja to 40 g, która zawiera tylko 84 kcal.
Ilona, mama, trener
Mama Basi, trener personalny: - instruktor lekkoatletyki - instruktor kulturystyki - instruktor fitness - trener Blackroll - trener TRX - trener PFS - trener Boot Camp

Jak zachęcić dziecko do czytania?
Może Ci się spodobać

Pieczone jabłka pod kołderką – błyskawiczny pyszny deser [PRZEPIS]
15/11/2017
Omlet z borówkami w dwóch wersjach
02/08/2015