Pizza bezglutenowa, bez drożdży
Po niedzielnej pizzy, to włoskie danie za nami chodziło. Przyszedł czas na eksperyment, czyli pizza bez mąki i bez drożdży. Tak się da?
Składniki na ryżowy spód pizzy:
- ryż 160 g (dowolny)
- jajko 2 szt
- mozarella 20 g
- sól, pieprz.
Ugotowałam ryż i go wystudziłam. Potem ryż, jajka, mozarellę z przyprawami zblendowałam na gładką masę. Formę posmarowałam tłuszczem, przełożyłam „ciasto” i wyrównałam. Do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika wstawiłam spód i piekłam około 15 – 20 min do zarumienienia. Formę odstawiłam aby przestygła.
W tym czasie przygotowałam z dziećmi składniki do pizzy. Sos pomidorowy z bazylią i czosnkiem, oliwki i mozarellę. W doborze składników ograniczeniem jest jedynie wyobraźnia.
Zajrzyj koniecznie na przepis „prawie jak pizza„.
Sporo czasu poświęciłam aby powstał ten tekst. Teraz liczę na Ciebie, bo tworzymy, to miejsce również z myślą o Tobie. Bądźmy w kontakcie:
- zostaw komentarz – Twoja opinia jest dla mnie bardzo ważna
- polub nasz FP Mamy ruszamy, będziesz na bieżąco
- dołącz do grupy, będziemy wtedy w stałym kontakcie:
- SPORT/DIETA/MOTYWACJA –> TUTAJ
- DZIECKO/MACIERZYŃSTWO –> TUTAJ
- jesteśmy też na Instagramie:
- mama dietetyk Ola –> TUTAJ
- mama trener Ilona –> TUTAJ
- jeśli tekst Ci się spodobał udostępnij go dalej
Batony musli bez cukru i bez mąki
Może Ci się spodobać

Pieczone jabłka pod kołderką – błyskawiczny pyszny deser [PRZEPIS]
15/11/2017
Kanapka dyniowa z jajem. [PRZEPIS]
27/09/2017
Jeden komentarz
Ewelina Kowol
Poprosze o przepisy bez laktozy i glutenu.U nas taki problem