Pieczone jabłka pod kołderką – błyskawiczny pyszny deser [PRZEPIS]

Jabłka, nasze dobro narodowe, teraz smakują najlepiej. A dziś wyszły obłędnie. Musicie spróbować.

Składniki:

3 małe jabłka jabłka

50g orzechów włoskich

50g orzechów nerkowca

1 łyżka miodu

2 łyżki stołowe masła orzechowego (czubate)

6 łyżek płatków owsianych

 

Przygotowanie:

Jabłka kroimy na pół i wydrążamy gniazdo nasienne, robię to łyżką do lodów. Dobrze idzie. W blenderze rozdrabniamy orzechy i płatki owsiane, łączymy z masłem orzechowym i miodem i cukrem. Tak przygotowaną mieszanką napełniamy  wnętrza jabłek. Pieczemy w 180oC przez ok. 25min. Podajemy na gorąco z …. lodami, jak wolno Wam pozwolić sobie na rozpustę 🙂


Liczę na Ciebie, bo tworzymy, to miejsce z myślą o Tobie. Bądźmy w kontakcie:


 

Ilona, mama, trener

Mama Basi, trener personalny: - instruktor lekkoatletyki - instruktor kulturystyki - instruktor fitness - trener Blackroll - trener TRX - trener PFS - trener Boot Camp

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: