Omlet ryżowy czyli jedzenie z odzysku
W sobotę dzień pełen wrażeń i przygotowań do sztafety maratońskiej Ekiden 2015. Obiad w biegu i ryżu zostało oj zostało. Staram się nie wyrzucać jedzenia, więc dziś był omlet z odzysku. Jaki on był dobry!
Składniki na dwie lub trzy porcje w zależności od potrzeb:
- ryż ugotowany 100 g (waga przed ugotowaniem)
- jajka 4 szt
- twaróg chudy 80 g
- wiórki kokosowe 20 g
- morele suszone 50 g.
Wszystkie składniki pomieszałam, zblendowałam i wlałam do formy. Wstawiłam do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 20 minut.
W liczbach omlet wygląda następująco (całość):
- Kcal – 1001,61
- B – 55,54 g
- W – 112,68
- T – 38,22.
Dołącz do grupy aktywnych Mam:
Instagram:
Może Ci się spodobać

Tosty bez chleba bez mąki, wersja z cukinią
11/05/2015
Domowy LION – przepis na ciasto pyszne jak batonik
22/10/2019
Jeden komentarz
Pingback: