Omlet ryżowy czyli jedzenie z odzysku

W sobotę dzień pełen wrażeń i przygotowań do sztafety maratońskiej Ekiden 2015. Obiad w biegu i ryżu zostało oj zostało. Staram się nie wyrzucać jedzenia, więc dziś był omlet z odzysku. Jaki on był dobry!

omlet ryżowy

Składniki na dwie lub trzy porcje w zależności od potrzeb:

  • ryż ugotowany 100 g (waga przed ugotowaniem)
  • jajka 4 szt
  • twaróg chudy 80 g
  • wiórki kokosowe 20 g
  • morele suszone 50 g.

Wszystkie składniki pomieszałam, zblendowałam i wlałam do formy. Wstawiłam do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 20 minut.

W liczbach omlet wygląda następująco (całość):

  • Kcal – 1001,61
  • B – 55,54 g
  • W – 112,68
  • T – 38,22.

 

Dołącz do grupy aktywnych Mam:cropped-mamy-ruszamy-projekty-proArte-Marta-Machalewska-Maciej-Mech-www.studio-proarte.pl_.jpg

 

 

Instagram:

ilo olo11169053_10205109642593257_978717547_n

One thought on “Omlet ryżowy czyli jedzenie z odzysku

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: