Najszybsza czekolada na świecie.

Najszybsza – szybko się robi jeszcze szybciej je 🙂

Składniki:

  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki kakao (zamiast kakao możesz użyć karobu)
  • 1 łyżka cukru kokosowego (zamiast cukru kokosowego możesz użyć miodu, syropu z agawy itp)
  • orzechy laskowe

Olej kokosowy rozpuściłam w rondelku. Do rozpuszczonego, przez to ciepłego, oleju kokosowego dosypałam cukier i kakao. Wszystkie składniki energicznie wymieszałam. Do sylikonowej foremki na lód wlałam masę. Dorzuciłam po jednym/dwa orzechy laskowe i wstawiłam do zamrażarki. Po godzinie czekolada była już gotowa. Czekoladę należy przechowywać w lodówce (tak myślę) inaczej się będzie rozpuszczać. Nie przekonałam się bo całość znikła w mgnieniu oka. Z podanych składników wyszło 18 kostek.

IMG_6233

 


Sporo czasu poświęciłam aby powstało to danie. Teraz liczę na Ciebie, bo tworzymy, to miejsce również z myślą o Tobie. Bądźmy w kontakcie:


6 thoughts on “Najszybsza czekolada na świecie.

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: