Makaron z rukolą – danie bezglutenowe, bez cukru, bez mleka

W takie upalne dni jak ostatnio mamy, posiłki na zimno są najlepsze, a takie które robi się szybko są moimi faworytami. Podstawą dania jest makaron w moim przypadku makaron bezglutenowy, oczywiście można użyć każdy inny.

Składniki:

  • makaron kukurydziany
  • rukola
  • suszone pomidory w zalewie
  • pomidory
  • pestki słonecznika .

makaron z rucolą

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodajemy pomidory suszone w zalewie, pokrojone pomidory (można i chyba bardziej efektownie będzie to wyglądało użyć pomidorków koktajlowych), rukolę i kilka łyżek oliwy w której były suszone pomidory. Wszystko posypujemy pestkami słonecznika.

Smacznego!

Wspierają nas:

brzuchatki

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: