Łososiowe rollsy bezglutenowe

Kiedy jest ciepło lubię uciekać do szybkich przekąsek, które będą idealne na zimno. Dziś proponuję Wam takie o cudo…

image


składniki:
70 g mąki kukurydzianej
120 g mąki gryczanej
120 g mąki ryżowej
40 g mąki ziemniaczanej
400 ml mleka 2%
400 ml wody gazowanej
2 jaja kurze

300 g łososia wędzonego na zimno
50 g rukoli
100 g twarożku śmietankowego

przygotowanie:
Mąki, wodę, mleko i jaja miksujemy na ciasto naleśnikowe. Z masy wysmażamy naleśniki. Wyjdzie ok 7 dużych sztuk.
Zimne naleśniki smarujemy twarożkiem, wysypujemy garstkę rukoli, na kawsleczki paluszkami rozrywamy łososia i ukłasamy na sałatę. Na koniec zwijamy i tniemy jak sushi 😀
Na koniec zostaje nam tylko jeść 😉
Zrzut ekranu z 2015-08-09 13:18:05

Zakładamy, że jedna porcja to jeden naleśnik, otrzymujemy 7 porcji, każda po ok. 333 kcal.

Dołącz do grupy aktywnych Mam:cropped-mamy-ruszamy-projekty-proArte-Marta-Machalewska-Maciej-Mech-www.studio-proarte.pl_.jpg

 

 

Instagram:

iloolo11169053_10205109642593257_978717547_n

 

Ilona, mama, trener

Mama Basi, trener personalny: - instruktor lekkoatletyki - instruktor kulturystyki - instruktor fitness - trener Blackroll - trener TRX - trener PFS - trener Boot Camp

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: