
Proste domowe lody z mango i banana. [PRZEPIS]
Ostatnio wpadła w moje ręce książka „Zdrowe lody. 75 łatwych przepisów.” Przeglądaliśmy ją z Olkiem i Alką w wolny dzień. Takie wiesz „święto lasu”? Nie wiesz czemu święto i czemu lasu? Święto, bo w kalendarzu czerwona kartka. Lasu bo wszystkie sklepy zamknięte. Ogólnie nie mam z tym problemu, że jak kalendarz wali czerwoną liczbą po gałach, to wszelkie sklepy zamknięte. Tylko dlaczego gdy my mamy ochotę zrobić LODY? A w domu brak składników.
[nokaut-offers-box url=’/pozostale-ksiazki/zdrowe-lody-75-latwych-przepisow-9788324045488.html']
Więc oglądaliśmy, przeglądaliśmy i ślinkę oblizywaliśmy. Lodów jak nie było, tak nie było. Przepisy zaproponowane w książce przez Christine Chitnis zgodnie z tytułem są proste w wykonaniu. Zadowolą miłośników klasyki, pożeraczy green monsterów, fanów sorbetów czy coffeeloverów…
No ale przecież matka z obstawą, nie taka aby czegoś nie wymyśliła. Prawda? Postanowiliśmy zrobić swój własny miks. Tym oto sposobem powstały LODY o smaku MANGO-KOKOSOWO-BANANOWYM. Pyszka.
Składniki:
- dojrzałe mango
- dojrzały banan
- jeden kubeczek mleka kokosowego (tak mi się zdaje około 200 ml)
Wykonanie nic prostszego. Owoce obrać i zmiksować dokładnie z mlekiem kokosowym. Całość wrzucić do zamrażarki na około 3 – 4 godziny, aby lody stężały.
Wypróbujcie ten przepis, a po więcej inspiracji zajrzyjcie do książki.
Dołącz do grupy aktywnym mam na FB:
Może Ci się spodobać

Twoje dziecko musi tego posłuchać, czyli Jungowska rządzi.
31/10/2017
Anatomiczna kolorowanka – nauka przez zabawę [RECENZJA]
14/08/2017
Jeden komentarz
Pingback: