Kanapka dyniowa z jajem. [PRZEPIS]

Szybkie rozwiązanie śniadaniowe, to podstawa funkcjonowania wielu rodzin, naszej też. Choć nie ukrywam, że lubimy leniwe i rozlazłe poranki. Może dlatego, że przytrafiają się nam kilka razy w roku. Będzie prosto lecz nieoczywiście.


Ilona zdradza swoje triki na udany poranek zajrzyj koniecznie >>>  Jak oszczędzić czas o poranku, a nadwyżkę czasową zainwestować w siebie?


Składniki:

  • 2 jajka
  • 4 plastry dyni piżmowej
  • sałata
  • natka pietruszki lub szczypior
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz

Wykonanie jest banalnie proste. Obierz dynię, potrzebujesz 4 plastrów. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Na papierze połóż plastry dyni i piecz około 20 minut. Przed wyjęciem upewnij się, że nie jest twarda. Gdy dynia jest w piekarniku masz czas na przygotowanie się do pracy, szkoły itp. Na patelni rozpuść olej kokosowy lub masło klarowane i „posadź” jaja. Posól, popieprz. Na upieczoną dynię sypnij sałatę, połóż jajko. Posyp natką pietruszki. Możesz swoją kanapkę przykryć od góry lub jeść pojedynczo a dwa plastry zjeść osobno. Smacznego. Ten smak cię bardzo pozytywnie zaskoczy.

Po więcej inspiracji wpadaj >>> ŚNIADANIA

Sporo czasu poświęciłam aby powstało to danie. Teraz liczę na Ciebie, bo tworzymy, to miejsce również z myślą o Tobie. Bądźmy w kontakcie:


 

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: