Humus z bobu [PRZEPIS]

Lato to idealny czas na dania z bobu. To taka niewdziędzna roślina. Każdy na na nią ochotę, ale w sumie ei wiemy co można z niej zrobić. Dziś podrzucam pomysł na kolejną odsłonę bobu. Będzie zielona pasta na kanapki.

Składniki:
10 g bobu
mała cebulka cukrowa
duży ząbek czosnku
1 łyżeczka masła klarowane
2 łyżki oliwy z oliwek
płatki chili
sól

Przygotowanie:
Bób gotujemy, jak ciut przestygnie obieramy ze skórki. Cebulkę kroimy w drobne kosteczki, czosnek przepuszczamy przez prskę i szklimy na maśle klarowanym. Dodajemy bób i solimy do smaku, dodajemy płatki chili.  Zimny bób z cebulką i czosnkiem zalewamy oliwą i blendujemy na gładką masę. Jeśli jest potrzeba dolewamy odrobinę przegotowanej wody.

Dołącz do grupy aktywnym mam na FB:

cropped-mamy-ruszamy-projekty-proArte-Marta-Machalewska-Maciej-Mech-www.studio-proarte.pl_.jpg

Instagram, tam też jesteśmy:

iloolo11169053_10205109642593257_978717547_n

Ilona, mama, trener

Mama Basi, trener personalny: - instruktor lekkoatletyki - instruktor kulturystyki - instruktor fitness - trener Blackroll - trener TRX - trener PFS - trener Boot Camp

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: