
Humus z bobu [PRZEPIS]
Lato to idealny czas na dania z bobu. To taka niewdziędzna roślina. Każdy na na nią ochotę, ale w sumie ei wiemy co można z niej zrobić. Dziś podrzucam pomysł na kolejną odsłonę bobu. Będzie zielona pasta na kanapki.
Składniki:
10 g bobu
mała cebulka cukrowa
duży ząbek czosnku
1 łyżeczka masła klarowane
2 łyżki oliwy z oliwek
płatki chili
sól
Przygotowanie:
Bób gotujemy, jak ciut przestygnie obieramy ze skórki. Cebulkę kroimy w drobne kosteczki, czosnek przepuszczamy przez prskę i szklimy na maśle klarowanym. Dodajemy bób i solimy do smaku, dodajemy płatki chili. Zimny bób z cebulką i czosnkiem zalewamy oliwą i blendujemy na gładką masę. Jeśli jest potrzeba dolewamy odrobinę przegotowanej wody.
Dołącz do grupy aktywnym mam na FB:
Instagram, tam też jesteśmy:
Ilona, mama, trener
Mama Basi, trener personalny: - instruktor lekkoatletyki - instruktor kulturystyki - instruktor fitness - trener Blackroll - trener TRX - trener PFS - trener Boot Camp

5 prostych przepisów na kulki mocy.
Może Ci się spodobać

Warzywna zapiekanka [PRZEPIS]
06/07/2017
Domowe lody czekoladowe z batata [PRZEPIS]
10/08/2017