Fit ciasto w 15 min, czy to możliwe? [PRZEPIS]


Zabieramy się do roboty!

Daktyle namaczamy we wrzątku, delikatnie odciskamy z wody i blendujemy na gładką masę. Dodajemy masło orzechowe i wiórki. Dokładnie mieszamy. Uzyskacie gęsty i plastyczny ulepek. Rozprowadzamy go na blaszce,na dnie i po bokach. Średnica naczynia 20 cm. Ja wcześniej wyłożyłam swoją papierem do pieczenia, żeby masa się lepiej rozprowadzała.

Masę zaczynamy od blendowania bananów, potem dokładamy twaróg i miksujemy na gładką masę. Jeśli masa jest zbyt luźna (zależy to od twarogu) możecie dodać odrobinę żelatyny. Ja asekuracyjnie użyłam 1 gram agaru (rozpuściłam w dwóch łyżeczkach wrzątku, przestudziłam i wymieszałam) Zazwyczaj nie ma takiej potrzeby. Masę wylewacie na przygotowany już spód, równacie szpatułką. Na wierzch można przesiać kakao lub karob, albo wysokiej jakości gorzką czekoladę, kupną lub własnej produkcji.

Ciasto wkładamy do lodówki na min. 15-20’. Przechowujemy także w lodówce. Mi najlepiej smakuje na następny dzień.

Ilona, mama, trener

Mama Basi, trener personalny: - instruktor lekkoatletyki - instruktor kulturystyki - instruktor fitness - trener Blackroll - trener TRX - trener PFS - trener Boot Camp

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: