
Dlaczego warto jeść kasztany jadalne? Mamy ruszamy dla BBL
Obecnie kasztany jadalne uchodzą za bardzo wykwintne i wyszukane. Najbardziej znane są pieczone kasztany sprzedawane na ulicach francuskich i włoskich miast. Docenia się ich właściwości odżywcze i zdrowotne. Fakt dostrzegli je już starożytni Grecy i Rzymianie. Przytaczając słowa słynnej niemieckiej mniszki Św. Hildegardy: „Wszystko, co pochodzi z drzewa kasztanowca maroni jest zdrowe, a owoc dobry przeciw każdej słabości, która powstaje w człowieku”.
Cały tekst przygotowany przez Mamy ruszamy przeczytasz na portalu Biegam bo lubię: Dlaczego warto jeść kasztany jadalne?
Na blogu znajdziesz przepis na CHLEB BANANOWY z mąki kasztanowej. Jest pyszny.
Dołącz do grupy aktywnych Mam na FB:
Znajdziesz nas na Instagramie:

Poprzedni
Plank challenge
Może Ci się spodobać

Na co warto zwrócić uwagę biegając długodystansowo?
05/04/2019
Suplementacja potreningowa
27/08/2018