Czekoladowe fit OREO wersja bezglutenowa [PRZEPIS]

Przypomniało mi się, że jeszcze nie wrzuciłam wam przepisu na te „oszukane” OREO. W sumie nie wiem jak je nazwać 😉 Ni to babeczki, ni to ciasteczka… Tak czy siak są pyszne, a do kawy idealne.

Mogę pokusić się, żeby nazwać je FIT, tylko czy coś z dość kaloryczną czerwoną fasolą i mascarpone można nazwać FIT? 😛 Chyba najlepiej powiedzieć, że jest to przepis na zdrowy i smaczny deser. Fasoli nie czuć zupełnie.

Składniki na ciasto:

  • czerwona fasola 240 g (puszka)
  • jajka 2 szt. (te których użyłam były duże)
  • namoczone wcześniej daktyle 12 sztuk lub 6 łyżek cukru/ksylitolu/erytrytolu/miodu (wedle uznania)
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • kakao 4 łyżki

Składniki na krem:

  • serek mascarpone 250g (u mnie jedno opakowanie)
  • namoczone wcześniej daktyle 6 sztuk lub 2-3 łyżek cukru/ksylitolu/erytrytolu/miodu (wedle uznania).

Pracę zacznij od przepłukania bardzo dokładnie fasoli. Następnie wszystkie składniki dokładnie zblenduj, na gładką masę. Gotową masę przelej do foremeki/foremek na muffiny. Ja użyłam blaszanej formy z IKEA wiec wysmarowałam ją olejem kokosowym aby nic nie przywarło. Piecz przez około 30 minut w 180 stopniach. Poczekaj aż wystygną, aby móc je przełożyć kremem.


WYPRÓBUJ OMEGA MARINE FORTE

kliknij po >>> ZAPAS OMEGA-3 (za free)


Serek i daktyle zblenduj bardzo dokładnie aby powstał krem bez grudek.

Muffiny przekrój na trzy części lub na dwie w zależności na jakim efekcie /wyglądzie ci zależy. Jeśli chcesz mieć babeczkę z kremem wtedy na 2 części, jeśli chcesz aby bardziej przypominało ciasteczko krój na 3. Przełóż kremem i gotowe. Przechowuj w lodówce.

 

Daj  znasz jak zrobisz zostawiając komentarz pod tym zdjęciem na moim insta:

View this post on Instagram

💥 OREO 💥 Przypomniało mi się, że jeszcze nie wrzuciłam przepisu na te "oszukane" OREO. W sumie nie wiem jak je nazwać ? 😉 Ni to babeczki, ni to ciasteczka… Tak czy siak są pyszne, a do kawy idealne. Mogę pokusić się, żeby nazwać je FIT, tylko czy coś z dość kaloryczną czerwoną fasolą i mascarpone można nazwać FIT? 😛 Chyba najlepiej powiedzieć, że jest to #przepis na zdrowy i smaczny deser. Fasoli nie czuć zupełnie. 👉 Składniki na ciasto: • czerwona fasola 240 g (puszka) • jajka 2 szt. (te których użyłam były duże) • namoczone wcześniej daktyle 12 sztuk lub 6 łyżek cukru/ksylitolu/erytrytolu/miodu (wedle uznania) • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki • kakao 4 łyżki Pracę zacznij od przepłukania bardzo dokładnie fasoli. Następnie wszystkie składniki dokładnie zblenduj, na gładką masę. Gotową masę przelej do foremeki/foremek na muffiny. Ja użyłam blaszanej formy z IKEA wiec wysmarowałam ją olejem kokosowym aby nic nie przywarło. Piecz przez około 30 minut w 180 stopniach. Poczekaj aż wystygną, aby móc je przełożyć kremem. 👉 Składniki na krem: • serek mascarpone 250g (u mnie jedno opakowanie) • namoczone wcześniej daktyle 6 sztuk lub 2-3 łyżek cukru/ksylitolu/erytrytolu/miodu (wedle uznania). Serek i daktyle zblenduj bardzo dokładnie aby powstał krem bez grudek. Muffiny przekrój na trzy części lub na dwie w zależności na jakim efekcie /wyglądzie ci zależy. Jeśli chcesz mieć babeczkę z kremem wtedy na 2 części, jeśli chcesz aby bardziej przypominało ciasteczko krój na 3. Przełóż kremem i gotowe. Przechowuj w lodówce. ————————————————————————— #zdroweprzepisy #zdrowydeser #deser #fitprzepisy #legalneslodycze #fitprzepis #bezglutenu #bezglutenowe #podwieczorek #zdroweodżywianie #zdrowe #dokawy #wiemcojem #zdrowystylzycia #pyszne #bezcukru #jemzdrowo #odchudzanie #zdrowadieta #zdrowewybory #zdrowojem #muffinki #babeczki #fitoreo #ciastka #mamyruszamy

A post shared by Ola Sulej-Dąbrowska, Warszawa (@ola_z_mamy_ruszamy) on

 

PRZEPISY, KTÓRE MOGĄ CI SIĘ PRZYDAĆ
nazwy linkują do przepisów:

Wegańskie krówki o smaku słonego karmelu [PRZEPIS]

Pyszne fit bułeczki serowe [PRZEPIS]

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: