
Czekoladowe batony z płatkami.
Jesień pod hasłem czekolada w sumie czemu nie. Był przepis na:
Najszybsza czekolada na świecie
Teraz przyszedł czas na BATONY.
Składniki:
- 5 łyżki oleju kokosowego
- 5 łyżki kakao (zamiast kakao możesz użyć karobu)
- 2 łyżki cukru kokosowego (zamiast cukru kokosowego możesz użyć miodu, syropu z agawy itp)
- płatki ryżowe lub kukurydziane około 2 dużych kubków
- masło orzechowe 2-3 łyżki (można pominąć).
Olej kokosowy lekko podgrzałam aby się rozpuścił. Wsypałam kakao i karob w proporcji 3:2 oraz cukier. Wszystko dokładnie wymieszałam. Dodałam masło orzechowe i ponownie wymieszałam. Na koniec wsypałam płatki ryżowe i bardzo delikatnie połączyłam z masą.
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia przełożyłam masę. Wstawiłam do zamrażarki. Strach napisać po godzinie było po sprawie. Wystarczyło już tylko pociąć batony i gotowe.
Należy przechowywać w lodówce.
Dołącz do nas! Każdego dnia dajemy sporą dawkę silnej motywacji:
Może Ci się spodobać

Najszybsza czekolada na świecie.
15/10/2016
Pyszne fit bułeczki serowe [PRZEPIS]
25/02/2019
Jeden komentarz
Bo Kisielewicz
a można dodać inne płatki? Pomyślałam o owsianych.