Czekoladowe batony z płatkami.

Jesień pod hasłem czekolada w sumie czemu nie. Był przepis na:

Najszybsza czekolada na świecie

Czekoladowe ciasto z fasoli

Teraz przyszedł czas na BATONY.

batony czakoladowe

Składniki:

  • 5 łyżki oleju kokosowego
  • 5 łyżki kakao (zamiast kakao możesz użyć karobu)
  • 2 łyżki cukru kokosowego (zamiast cukru kokosowego możesz użyć miodu, syropu z agawy itp)
  • płatki ryżowe lub kukurydziane około 2 dużych kubków
  • masło orzechowe 2-3 łyżki (można pominąć).

Olej kokosowy lekko podgrzałam aby się rozpuścił. Wsypałam kakao i karob w proporcji 3:2 oraz cukier. Wszystko dokładnie wymieszałam. Dodałam masło orzechowe i ponownie wymieszałam. Na koniec wsypałam płatki ryżowe i bardzo delikatnie połączyłam z masą.

Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia przełożyłam masę. Wstawiłam do zamrażarki. Strach napisać po godzinie było po sprawie. Wystarczyło już tylko pociąć batony i gotowe.

Należy przechowywać w lodówce.

batony czekoladowe

batony z płatkami

Dołącz do nas! Każdego dnia dajemy sporą dawkę silnej motywacji:

cropped-mamy-ruszamy-projekty-proArte-Marta-Machalewska-Maciej-Mech-www.studio-proarte.pl_.jpgInstagram:

iloolo11169053_10205109642593257_978717547_n

One thought on “Czekoladowe batony z płatkami.

  • 05/11/2016 at 22:25
    Permalink

    a można dodać inne płatki? Pomyślałam o owsianych.

    Reply

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: