Czekoladowa czekolada bez czekolady…
Brzmi nieźle co? Czekolada bez mleka w proszku, bez utwardzanych tłuszczy roślinnych, słodzona jedynie miodem? Brzmi niewiarygodnie, co? A jadnak…
Składniki:
– 400 ml mleka kokosowego (puszka)
– 4 łyżki kakao/karob
– 2 łyżki miodu (tu zdecydowanie do smaku, kto jak lubi)
– opcjonalnie…. dowolne orzechy.
Przygotowanie:
Mleko kokosowe podgrzewamy, unikamy zagotowania, mieszamy z kakao/karobem i miodem. Wlewamy w foremki do lodu, studzimy, kiedy jest zimne to do zamrażarki na kilka godzin. Potem już tylko zostaje nam lodowo-czekoladowa rozkosz 🙂 A dokładnie 35 sztuk czekoladowego smakołyku.
Z całej porcji otrzymujemy ok 35 sztuk „pralinek”, całość dostarcza 480,70 kcal, w tym 11,5 B, 49 W, 24 T
Dołącz do grupy aktywnych Mam:
Instagram:
Ilona, mama, trener
Mama Basi, trener personalny: - instruktor lekkoatletyki - instruktor kulturystyki - instruktor fitness - trener Blackroll - trener TRX - trener PFS - trener Boot Camp
Jak trenować do Runmageddonu
Może Ci się spodobać

Czekoladowe babeczki z kaszy gryczanej
15/04/2016
Kokosowa jaglanka z jagodami goji i gruszką (przepis).
16/02/2017