Bób z rozmarynem, smażony na maśle [PRZEPIS]

Sezon na bób trwa w najlepsze. Dla mnie zawsze był on kłopotliwym warzywem. Brakowało mi na niego pomysłów i zastanwiałam się co można z robić z czegoś mdłego z natury. W tym roku postanowiłam się zmierzyć z bobem i rozłożyć go na łopatki, albo… no dobra… na talerzu.

Ostatnio powstała wersja pieczona na pikantno –>KLIK po przepis. Dziś na tapetę wrzucam klasykę, czyli szybko, sparwnie i smacznie.

Składniki:
300g ugotowanego i obranego bobu
1 łyżka masła klarowanego
1 młoda cebula
3 ząbki młodego czosnku
gałązka świeżego rozmarynu
szczypta płatków chili
szczypta soli

Przygotowanie:

Bób gotujemy 15 min w osolonej wodzie. Przestudź go odbrobinę i obierz. Jak nie parzy Cię w paluchy, możesz obrać od razu. Na patelni rozgrzej klarowane masło, dorzuć cebulkę w piórkach i czosnek przeciśniety przez prasę. Kiedy nabierze pięknego szklistego wyglądu dorzuć bób. Posól do smaku i sypnij odrobinę płatków chili.
Porcję wyłóż na talerz i sypnij igiełakmi rozmarynu.

Jest smacznie i aromatycznie prawda?

Dołącz do grupy aktywnym mam na FB:

cropped-mamy-ruszamy-projekty-proArte-Marta-Machalewska-Maciej-Mech-www.studio-proarte.pl_.jpg

Instagram, tam też jesteśmy:

iloolo11169053_10205109642593257_978717547_n

Ilona, mama, trener

Mama Basi, trener personalny: - instruktor lekkoatletyki - instruktor kulturystyki - instruktor fitness - trener Blackroll - trener TRX - trener PFS - trener Boot Camp

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: