Świąteczny bezglutenowy, wegański makowiec z kaszą jaglaną bez pieczenia

Szukasz pomysłu na mak na świątecznym stole? Co powiesz na wegański makowiec bez pieczenia? Pycha.

wegański makowiec

Składniki na ciasto:

  • kasza jaglana 200 g
  • daktyle 100 g
  • masło klarowane 2 łyżki (w wersji wegańskiej użyj oleju kokosowego)
  • cynamon 1 łyżeczka
  • wanilia laska
  • masa makowa

Składniki na masę makową:

  • mak 500 g
  • orzechy włoskie 100 g
  • migdały 100 g
  • daktyle 100 g
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • sok wyciśnięty z pomarańcz
  • olej kokosowy 4 łyżki

Aby przejść do dalszej części przepisu kliknij na 2 podstronę na dole strony >>>

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: