Bezglutenowe placki jaglane.
Od dziś ruszamy z akcją śniadaniową #śniadanie to wyzwanie.
Ola zaproponowała Wam PLACKI Z SERKA WIEJSKIEGO.
Ja zaproponuję PLACKI JAGLANE.
Propozycja banalna i szybka, powiedziałabym, że nawet recyklingowa, bo wykorzystujemy resztki z obiadu 🙂
Składniki:
– 3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
– 1,5 szklanki mleka (krowie lub ryżowe)
– jedno średnie jabłko
– 1/2 szklanki mąki ryżowej
– 5 łyżek mąki ziemniaczanej
– 1/2 łyżeczki sody
– 2 łyżki oleju rzepakowego
– do posypania cynamon lub/i cukier puder
Przygotowanie:
Jabłko bez skórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kaszę jaglaną blendujemy z mlekiem i startym jabłkiem do uzystkania jednolitej masy. Dodajemy kolejno pozostałe składniki, mieszamy i na patelnię.
Jeśli zależy nam na smażeniu na sucho, bez tłuszczu to olej wlewamy do ciasta. Ewentualnie można posmarować patelnie minimalną ilością tłuszczu. I Gotowe!
Zobacz koniecznie:
Dołącz do grupy aktywnych Mam:
Znajdź nas na Instagramie:
Ilona, mama, trener
Mama Basi, trener personalny: - instruktor lekkoatletyki - instruktor kulturystyki - instruktor fitness - trener Blackroll - trener TRX - trener PFS - trener Boot Camp
Jak namówić faceta, aby wstał z kanapy?
Może Ci się spodobać

Słoneczne smoothie bowl z mango. [PRZEPIS]
27/03/2018
Domowe lody czekoladowe z batata [PRZEPIS]
10/08/2017
Jeden komentarz
Pingback: