Bezglutenowe gofry na słodko

Przez ostatnie tygodnie w moim żywieniu jak i Ilony zaszło wiele zmian, testy, eksperymenty w toku na pewno podzielimy się z Wami naszymi spostrzeżeniami i obserwacjami.

Śniadania węglowodanowe też się trafiają, wszystko zależy od tego kiedy wjeżdżają aktywności fizyczne. Podam Wam przepis na gofry, mega słodkie lecz bez cukru. Ta propozycja spokojnie może być jako podwieczorek, jako posiłek okołotreningowy.

bezglutenowe gofry

Składniki:

  • 3 jaja
  • 150 g mąki kasztanowej (gdy duże jaja to może być potrzeba dosypania)
  • banan (niedojrzały)
  • olej kokosowy
  • cynamon
  • 2 banany dojrzałe.

Jajka, mąkę, niedojrzałego banana i odrobinę oleju kokosowego łączymy wszystko za pomocą blendera. Tak powstałą masę wlewamy do gofrownicy i pieczemy gofry.

Dojrzałe banany kroimy w plasterki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym i posypujemy cynamonem. Po dosłownie kilku minutach nasza bananowa konfitura gotowa.

 

Dołącz do grupy aktywnym mam na FB:

cropped-mamy-ruszamy-projekty-proArte-Marta-Machalewska-Maciej-Mech-www.studio-proarte.pl_.jpg

Instagram, tam też jesteśmy:

iloolo11169053_10205109642593257_978717547_n

 

 

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: