Szybke babeczki bananowe (przepis).
Muffiny szybkie i proste w wykonaniu. Potrzebujesz zaledwie kilku składników. Ta forma słodkości świetnie sprawdza się jako posiłek na wynos do szkoły, pracy, na spacer. Łatwo jest spakować, a później skonsumować. Nie potrzeba sztućców i się człowiek nie pobrudzi.
Składniki :
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mąki kokosowej
- 1/2 szklanki mąki migdałowej
- łyżeczka proszku do pieczenia (można użyć sody oczyszczonej)
- 2 łyżki masła orzechowego (można domowe)
- 1/3 szklanki ksylitolu / erytrytolu – czegoś słodzącego (opcjonalnie)
- banan
Wszystkie składniki dokładnie razem mieszamy. Masę przekładamy do foremek. Na górę każdej babeczki możemy położyć plaster
banana lub / i nerkowce. Piekarnik nagrzewamy do 150-160 stopni – babeczki pieczemy ok 20 min.
Z podanych składników wyszło 6 muffinek.
Autorką przepisu jest Karolina Kucińska, mama bliźniaków. Wpadnij do niej na FB Fit Twinsowa Mama
Dołącz do grupy aktywnym mam na FB: