Szybke babeczki bananowe (przepis).

Muffiny szybkie i proste w wykonaniu. Potrzebujesz zaledwie kilku składników. Ta forma słodkości świetnie sprawdza się jako posiłek na wynos do szkoły, pracy, na spacer. Łatwo jest spakować, a później skonsumować. Nie potrzeba sztućców i się człowiek nie pobrudzi.

Składniki :

  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1/2 szklanki mąki migdałowej
  • łyżeczka proszku do pieczenia (można użyć sody oczyszczonej)
  • 2 łyżki masła orzechowego (można domowe)
  • 1/3 szklanki ksylitolu / erytrytolu – czegoś słodzącego (opcjonalnie)
  • banan

 

Wszystkie składniki dokładnie razem mieszamy. Masę przekładamy do foremek. Na górę każdej babeczki możemy położyć plaster
banana lub / i nerkowce. Piekarnik nagrzewamy do 150-160 stopni – babeczki pieczemy ok 20 min.

Z podanych składników wyszło 6 muffinek.

Autorką przepisu jest Karolina Kucińska, mama bliźniaków. Wpadnij do niej na FB Fit Twinsowa Mama

 

Dołącz do grupy aktywnym mam na FB:

cropped-mamy-ruszamy-projekty-proArte-Marta-Machalewska-Maciej-Mech-www.studio-proarte.pl_.jpg

 

Instagram, tam też jesteśmy:
iloolo11169053_10205109642593257_978717547_n

 

Twoja opinia jest dla nas ważna. Co o tym sądzisz?

%d bloggers like this: